У Замлинні намалювали - в Ковелі на виставці показали

15 Липня 2016, 12:48
1373 Джерело: kovelrada

У Ковельському культурно-просвітницькому центрі відбулося відкриття виставки ікон і творів сакрального мистецтва «Святі миротворці», створених українськими та польськими художниками торік на V міжнародному пленері.

Йдеться на сайті Ковельської міської ради.

Варто зазначити, що шостий рік поспіль іконописні пленери проходять у мальовничому селі Замлинні, які об’єднують митців із різних країн та конфесій.

Художники два тижні спільно творять, поглиблюють свої знання з іконопису, спілкуються. Як результат, з’явилися нові цікаві ікони, які після пленеру мандрують містами України та Польщі.

З нагоди відкриття експозиції зібралося заступник міського голови Ігор Прокопів, Консул Генерального консульства Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцкі, голова Волинської організації національної Спілки художників України Володимир Марчук, духовенство, а також художники – автори ікон, ковельчани.

1

Генеральний вікарій Луцької дієцезії ксьондз Ян Бурас – господар Центру інтеграції в Замлинні, де і проходять творчі зібрання, зазначив, що це надзвичайно гарна можливість для спілкування людей різних конфесій, двох народів.


«За два тижні, поки триває пленер, усі стають хорошими друзями, які з нетерпінням чекають наступної можливості зустрітись у мальовничому куточку на Волині. Люди, які мешкають у Замлинні, дуже гордяться, що художники обрали саме їх край і завдяки цьому вони торкаються історичної події».

1

Організатори V Міжнародного пленеру іконопису та сакрального мистецтва, обрали для нього актуальну назву «Святі миротворці», яка тісно переплітається із прагненням усіх українців до миру. Створені майстрами образи святих – це образи захисників, переможців, миротворців, які утверджують перевагу добра над злом, світла над темрявою.


Упродовж місяця «Святі миротворці» залишатимуться у Ковелі.




 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024