Підприємці району у Верховній Раді поскаржилися на «зловживання» ПАТ «Волиньобленерго»

08 Липня 2016, 18:40
1513

Про те, що передоплата за електроенергію ускладнює розвиток бізнесу, на брифінгу в стінах Верховної Ради разом із народним депутатом Ігорем Гузем озвучили керівник ПП «Фолсаж» Сергій Веремчук (м. Любомль) та власник хлібопекарні Віктор Козел (м. Любомль).

На думку підприємців, така ситуація з передоплатою є неправильною і необґрунтованою. Сергій Веремчук розповів, що він працює упродовж 10 років, створює робочі місця та сплачує податки.

«Ще й за власні кошти провів усю електромережу, а тепер ще мушу і наперед платити за світло. Чому так?» – обурюється він.

Зі своєї сторони, власник хлібопекарні Віктор Козел вважає, що якби не було передоплати за електроенергію, то ці кошти можна було спрямувати у створення ще кілька додаткових робочих місць.

«Є ще проблема лімітів. Через перевищення лімітів нараховують штрафні санкції. Малому бізнесу непросто спрогнозувати наперед споживання електроенергії. Потім оплачуємо у 2-х чи 3-х кратному розмірі штраф за перевищення ліміту», – наголосив він.

«Сподіваюся, що сьогоднішні брифінг – це маленький сигнал, і до НКРЕКП, і до Міністерства палива та енергетики чи Антимонопольного комітету. Незабаром відбудеться моя зустріч з представниками «Волиньобленерго», і буду відстоювати питання, яке порушують підприємці. Впевнений, що мене підтримають і колеги – мажоритарники. І тут не «стоїть» питання політики! Якщо ніяких поступок не буде, вимагатимемо у державних структур змінювати ситуацію. Бо люди готові до певних рішучих дій, не розуміючи, для чого вносити авансовий платіж за електроенергію», – сказав Ігор Гузь, апелюючи до профільних відомств.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024