Учень Полапівської школи посів І місце у Міжнародному фольклорному фестивалі

05 Липня 2016, 16:35
2033 Джерело: Фото з особистого архіву.

У ІІІ Міжнародному фольклорному фестивалі «Нас об’єднує культура», що проходив у Польщі, взяли участь 21 фольклорний колектив, 8 капел і 15 солістів.

Серед їх числа був і учень Полапівської ЗОШ І-ІІІ ст. Сергій Степанюк, який майстерно виконав відому пісню «Польські квіти» та просто зачарував присутніх. Вони дружно підспівували хлопцеві й після завершення його виступу вигукували українською мовою «браво» та «молодець». Журі погодилося з думкою глядачів і присвоїло Сергію почесне І місце у конкурсі.

Участь у фестивалі також брали учениця ЗОШ №2 м. Любомля Владислава Савосюк, вона зайняла четверте місце, та солістка РБК Надія Шоцька, якій цьогоріч вдалося посісти друге місце.

Переможців нагородили дипломами, сувенірами та пам’ятними подарунками. А зачарований у дитячий спів наших юних виконавців скрипаль однієї з польських капел особисто від себе вручив їм грошові винагороди. У знак вдячності Влада та Сергій дуетом виконали українську пісню «Бульвар».

На другий день учасники української делегації мали можливість побувати на екскурсіях у містах Красностав і Замость та виступити на міжнародному ярмарку народних умільців.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024