«Азов» на Любомльщині хоче об’єднати патріотів

05 Липня 2016, 14:01
1015

Вчора, 4 липня, до нашого райцентру прибуло десять молодих хлопців та дівчина на чолі з головою обласного осередку Олександром Дмитруком. Він і розповів, чим займаються «азовці» в Луцьку, Ковелі, Нововолинську, Володимир-Волинську, де вже діють їхні структури.

В обласному центрі, наприклад, вивели на чисту воду власників «підпільних» ігрових автоматів, незаконних торгових об’єктів, де цілодобово продавали спиртні напої.

«А у вас нема такого?» – запитав виступаючий нечисленну аудиторію, яка зійшлася просто неба. Й закликав енергійніше наводити порядок у всіх галузях, і в побуті теж.

У планах цивільного Корпусу активна праця з молоддю. З його ініціативи запущено проект «Уроки мужності», який проводять ветерани АТО, організовані дитячі табори «Азовець» в Києві, на Черкащині і Харківщині.

У складі групи був і учасник АТО, лучанин Сергій (позивний «Моцарт»), який розказав, як «Азов» звільняв від сепаратистів Маріуполь. Служив хлопець кулеметником.

Окремі любомльчани вступили в дискусію з гостями. Один молодий чоловік все допитувався, хто фінансує, за які кошти приїхали на «файних» машинах, а ще ж тут треба і поїсти.


 

«Я – підприємець. Маю кошти оплатити поїздку», – відповів Олександр Дмитрук.

Цікава й така деталь. Коли молоді лучани намагалися донести до свідомості присутніх (навіть відеофільм привезли) національні ідеали, закликали рішуче боротися з недоліками, бо Україна в нас одна, їхні ровесники за 50 метрів від зібрання розпивали пиво, смакували кавою, теревенили в парку. А дехто й відверто нарікав, що погано живемо, бо влада не та.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024